Yogatillbehör

För en säker yoga-upplevelse, för att avlasta kroppen och för att kunna slappna av till det yttersta så erbjuder vi en varietet av olika yogatillbehör. Våra underbart vackra bolster och meditationskuddar hjälper dig att landa i en bekväm ställning genom att stötta upp i utmanande positioner. Yogabälten i ett urval av färger hjälper dig att uppnå yogapositioner på ett skonsamt och mjukt sätt, utan att slita på lederna. I övningar där du viker överkroppen över underkroppen kan en yogastrap minimera skaderisken. Yogaklossarna slipar även de positionerna till perfektion, samt stöttar dig i balansövningar när golvet känns långt bort och där du behöver extra stöd. Har du en yogamatta där du känner att du glider något med händer eller fötter så rekommenderar vi att du provar en av våra snygga yogahanddukar som gör underlaget mer greppvänligt och räddar dig från att slinta och skada dig.
Ovanpå alla dessa godsaker hittar du även underbart snygga, bohemiska väskor att stoppa dina vackra yogaprodukter i och ta med dig till yogapasset! 

Spana in sortimentet här nedan och känn inspirationen skölja över dig! 
Yogatillbehör - vad behöver du?

Egentligen behöver man ingenting för att yoga. Du kan rulla ut matta precis där du står. Men precis som mycket annat så blir det lite roligare med bra yogatillbehör (eller yogaprops) som hjälper en att komma djupare in i olika asanas (yogapositioner). Det blir både skönare, mjukare, mindre skaderisk och mer utmanande med yogatillbehör.
Yogia har flera olika väl beprövade yogatillbehör i olika former, färger och material.

Yogaklossar - Yogablock

Yogaklossar eller yogablock är ett mycket bra redskap när exempelvis golvet känns för långt borta. Inte minst kan yogablocken behövas i Yinyogan där man stannar ungefär 5 minuter i varje yogapostion. Då är det viktigt att ha bra stöd. Vi har flera olika sorters klossar och blocks att välja mellan. Vissa yogaklossar är lite tyngre och stadigare, medan vissa är lite tjockare och lättare. Vi säljer yogablocks i kork och i återvunnet EVA-skum och du kan själv välja vilket yogablock som du tycker passar till din form av yoga-utövning. 

Yogaband - Yogastrap

Yogaband är ett mycket bra tillbehör som du kan använda ofta i din yogaträning. Olika yogapositioner där du till exempel böjer dig över benen för att nå tårna så använder du yogabandet för att dra dig försiktigt framåt. Yogabältet ska inte användas för att tvinga fram en position, utan endast underlätta och skonsamt hjälpa. Vi säljer flera olika sorters yogabälten i olika färger och längder, främst från Manduka.


Yogabolster och meditationskuddar

Yogabolster och kuddar är fantastiska redskap till ditt yogautövande. Att stötta upp med ett bolster i utmanade positioner är inte bara skönt utan väldigt viktigt för att inta skada sig. Ett yogabolster är ovärderligt till yogaformer där man håller en position i flera minuter. Du kan till exempel lägga bolstern bakom ryggen vid bakåtböjningar för att öppna upp bröstet, under benen i savasana eller i en liggande svan. Det finns massor av möjligheter med våra vackra bolster! 

Meditationskudde är otroligt bra när du ska sitta en längre stund i meditation. Sitt längst fram på kudden så knäna kommer ner och ljumskarna kan öppna upp lättare. På så sätt får du en upprätt rygg och du får en bättre syretillförsel. Perfekt att sitta på när du ska göra dina andningsövningar. 

Yogaolja

En yogaolja är en aromatisk olja som bidrar på olika sätt till välbehag. Det finns oljor som lyfter upp och gör dig piggare, medan andra oljor gör dig grundad och lugn. Ibland kan du behöva en olja som är balanserande. Oljorna finns som kroppsolja eller mer koncentrerad olja att ta på när du känner behov, exempelvis före ett yogapass eller meditation. 

Har du frågor? Tveka aldrig att höra av dig till oss - du hittar kontaktuppgifter här