Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Yogatillbehör

Yogatillbehör hjälper dig i din yoga att avlasta, förhindra skador och får dig att slappna av. En meditationskudde får dig att räta på ryggen oh hjälper dig med hållningen för att få bättre syretillförsel. Ett yogablock kan får golven närmare dig på ett säkert sätt. Ett yogabälte underlättar din framåt fällning på ett skonsamt sätt. Läs mer om yogatillbehör längst ner på sidan.


Yogatillbehör - vad behöver du?

Egentligen behöver man ingenting för att yoga. Du kan rulla ut matta precis där du står. Men precis som mycket annat så blir det lite roligare med bra yogatillbehör (eller yogaprops) som hjälper en att komma djupare in i olika asanas/yogapositioner. Det blir både skönare, mjukare, ofta mindre skaderisk och utmanande med yogatillbehör.
Yogia har flera olika väl beprövade yogatillbehör i olika former, färger och material.

Yogaklossar - Yogablock

Yogaklossar eller yogablock är ett mycket bra redskap när tex golvet känns för långt borta. Jag använder yogablocket väldigt mycket i olika asanas. Inte minst i Yinyogan där vi stannar ca 5 minuter i varje yogapostion. Då är det viktigt att ha bra stöd. Vi har flera olika sorters klossar och blocks att välja mellan. Vissa yogaklossar är lite tyngre och stadigare. Vissa är lite tjockare och lättare. Vi säljer yogablocks i kork och i återvunnet EVA-skum. Välj själv vad som passar dig bäst till din yogaträning.

Yogaband - Yogastrap

Yogaband är ett mycket bra tillbehör som du kan använda ofta i din yogaträning. Olika yogapositioner där du tex sitter rakt upp, böjer dig över benen för att nå tårna. Istället för att börja på ryggen, så använd yogabandet och ta det runt fötterna och dra dig framåt. Ända tills du måste krumma ryggen, då har du gått för långt. Andra yogpositioner är när du ska försöka koppla händerna bakom ryggen. Där kan man vara rätt så tight och behöver då ett yogaband som förlängda armar. Vi säljer olika typer, färg och längder av Yogaband främst från Manduka.


Yogabolster och meditationskuddar

Yogabolster och kuddar är fantastiska redskap till ditt yogautövande. Att stötta upp med ett bolster i utmanade positioner är inte bara skönt utan väldigt viktigt för att inta skada sig. Ofta går vi för långt och då kan det vara bra att redan från början använda si v hjälpmedel som dessa. Ett yogabolster är ovärderligt till yogaformer som Yin-yoga eller restorative yoga. Yogaformer där man håller en position i flera minuter. Du kan lägga bolstern tex bakom ryggen vid bakåtböjningar, för att öppna upp bröstet. Under benen i savasana. I en liggande svan. Vid en framåt fällning under en längre stund kan du tom sätta ett bolster på högkant för att vila pannan. Oändliga möjligheter!

Mediationskudde är otroligt bra när du ska sitta en längre stund tex i meditation. Sitt längst fram på kudden så knäna kommer ner och ljumskarna kan öppna upp lättare. På så sätt får du en upprätt rygg och du får en bättre syretillförsel. Perfekt att sitta på när du ska göra dina andningsövningar för rak och upprätt hållning.

Yogaolja

En yogaolja är en aromatisk olja som bidrar på olika sätt till välbehag. Det finns oljor som lyfter upp och gör dig piggare, medans andra oljor gör dig grundad och lugn. Ibland kan du behöva en olja som är balanserande. Oljorna finns som kroppsolja eller mer koncentrerad olja att ta på när du känner behov. Tips! Välj en olja före din yoga. Ta på handleden och skapa friktion för att få upp en värmande effekt mellan handlederna. Andas in olja ca 3 djupa andetag. För sedan handlederna till panna och tinningar för att få full effekt.

Yogaväska - yogamattväska

En väska till din yogamatta kan vara väldigt bekvämt. Fundera vad som är viktigt för dig före du köper en ny yogaväska. Vill du skydda yogamattan mot regn och rusk? Ska väskan vara lätt att bära? Vill du kunna packa andra saker i väskan som filt och block? Eller vill du kanske helt enkelt bara ha en bärrem till yogamattan? 

Ögonkuddar

Älskar ögonkudde! Så underbart skönt att lägga på ögonen efter en härlig yogastund i savasana. Den är också perfekt om du känner dig tung i huvudet eller har huvudvärk. Finns i olika material och med olika innehåll.