Smycken och Mala

Yogasmycken finns till för att påminna dig om olika saker du själv tycker är viktigt att lägga fokus på. Det kan exempelvis vara din andning eller att skapa balans med hjälp av ett kraftfullt smycke.
Ett Mala halsband hjälper dig att hålla fokus under din meditation och att hjälpa dig in i ett totalt meditativt skede. Yogia erbjuder gratis paketinslagning om du vill köpa ett vackert yogasmycke till någon du håller kär - en underbart vacker gåva vare sig personen är en erfaren yogi eller inte! 

Armband Interconnectedness ifrån Satya Armband Interconnectedness ifrån Satya
Tåring Zeus - Yogia Tåring Zeus - Yogia
129 kr
Tåring Dots - Yogia Tåring Dots - Yogia
129 kr

Yogasmycken

Det speciella med ett yogasmycke skulle jag vilja säga är att smycket berör dig på ett personligt plan. Utsmyckningen kan egentligen vara vad som helst som betyder lite extra för dig personligen. Men om du köper ett designerat yogasmycke så finns det ofta en vacker text på ditt yogahalsband eller yogaring som tilltalar just dig lite extra. Detta får dig att bli påmind om livet och hur du väljer att leva det.
Ett yogasmycke kan vara ett halsband, ring, armband eller en annan yogaaccessoar som du smyckar dig med. Ett exempel på en yogaring som finns i Yogias sortiment är ringen Breathe. Det står skrivet inuti ringen som en varm påminnelse att pausa och andas. Något vi ständigt behöver blir påminda om. Ett annat exempel är yogahalsbanden som också kallas för Mala, som är väldigt fint att använda till meditationen. Se mer om Malas nedan.
Ett yogasmycke är väldigt trevligt att ge bort i present då det ofta blir väldigt personligt och genomtänkt. Att ge till exempel ett armband med en vacker tilltalande text eller med vackra välgörande kristaller och stenar som kan förstärka det man behöver hjälp med. Ett exempel på ett sådant smycke är yogahalsbandet Calm Mind från Nouelle som består av både howlit och clear quartz (bergskristall). Kraftfulla, helande stenar som hjälper dig att skapa balans.

Det är viktigt att veta att man absolut inte behöver yoga för att använda ett yogasmycke. Det är budskapet och vad smycket står för som är det viktiga, samt att du känner att det är rätt smycke för just dig. 

Vad är Mala?

Ett Mala halsband används för att uppnå fullt fokus på din meditation, då det många gånger kan vara svårt att hänge sig till fullo till avslappningen och sinnesron. Mala halsbandet består av 108 pärlor som representerar enheten, tomheten och oändligheten. Håll gärna ditt Mala halsband mellan tumme och långfinger för att hålla räkningen under ditt mantra. Rulla fram pärla för pärla med din tumme. Undvik att hålla ditt yogahalsband med pekfingret då detta finger representerar egot - vilket man vill undvika.
Mala halsbandet är uppbyggt 108 pärlor och en "Guru"-pärla. "Guru"-pärlan representerar den som du fått ditt mantra av att använda och upprepa. Tofsen längst ner på halsbandet, där alla bomullstrådar binds ihop till en, representerar vår sammanknytning till det övernaturliga och till varandra. För att se mer om Mala halsbandets uppbyggnad kan du klicka här. 

Om du tränar yoga, kan du placera din Mala halsband längst fram på din matta för att sätta dagens intuition i praktik, vilket gör att det absorberar energi och för fokus till din rörelse.

Se gärna en film om hur du använder ett Mala halsband här.