Gurus


Gurus görs främst från naturgummi som på ett hållbart sätt kommer från träd. Allt i Gurus sandaler och yogaprodukter är helt miljövänliga. Förutom att Gurus sandaler och yogaprodukter är ekovänliga, så är Gurus förpackningar också tillverkade i miljövänliga material. Från Gurus vackra och naturliga jutesäckar, till papper och kartong som används för att transportera deras sandaler, strävar Gurus att begränsa påverkan på den vackra värld vi lever i. För varje såld Gurus sandal så planteras ett träd. Läs mer om Gurus längst ner på sidan.


Gurus sandaler är ett måste för sommaren. Tillverkade i naturligt gummi och som kan justeras så att den sitter perfekt på din fot.
Så härliga färger eller jordnära som passar till allt. Du bestämmer själv.

Till skillnad från traditionella flip-flops, gör Gurus kan man  justerbara ankelbandet genom att vända det så att det passar alla fotleds storlekar och på sätt blir säkra sandaler, även när du hoppar! Vänd dina Gurus över så att de är uppochner, och dra pluggarna från banden mot dig. Rotera remmen för att göra fothålet större eller mindre.

Gurus sandalernas naturliga gummisula är tjockare än de flesta flip-flops och formar sig fötterna över tiden för extra komfort. Det känns sig nästan som att gå på en kudde!

Gurus är modern twist på en vintagedesign. Vår signatur, som är knappen mellan tån,  är baserad på 5000 år gamla indiska sandaler som faktiskt bars av Mahatma Gandhi. Du kommer alltid få uppmärksamhet i Gurus och de kommer bekvämt hålla foten på plats utan skav.

Genom ett samarbete med Trees for the Future, planterar Gurus ett träd i utvecklingsländerna för varje köpt par sandaler, yogamatta eller keps. Träden gynnar inte bara miljön, utan också personer på platser av nöd. Vi har valt att arbeta med Trees for the future på grund av deras extra fokus på utbildning, undervisning av hållbara jordbruksmetoder, förutom att plantera träd.

Yogamattan Roots från Gurus i kork är en nyhet hos Yogia. Helt naturligt material som kork känns helt rätt idag! Yogamattan kan användas på båda sidor. Ena sidan är gjord av naturlig, vattentätt och antimikrobakteriell kork, och den andra sidan består av naturgummi.
Det här är mattan som ger naturligt bra grepp då kork är väldigt halkdämpande. Till skillnad från andra yogamattor så ger denna yogamattan bättre grepp när den är något fuktig, vilket kan vara perfekt för tex Hot yoga eller fysisk yoga där du svettas. Det behövs ingen yogahandduk till denna yogamattan i kork.

Korkmattan är gjord i så hållbart och miljövänligt material som möjligt. Både naturkork och naturgummi skördas från träden genom en ofarlig och mild process helt för hand. Förutom att använda naturliga ingredienser, så har Guru varit noga med att inte använda några starka kemikalier eller gifter i yogamattorna.