Manduka Yogamattor

Manduka är ett av Yogias största yogavarumärke. Vi har FRI FRAKT på köp över 599:-. Alltid snabb leverans. Flera av Mandukas yogamattor har livstidsgaranti och är byggda för att optimera  all form av rörelse, också mellan övningarna.  Den ekologiska serien eKO är skapade av naturligt gummi och designade för att ge perfekt våtgrepp. Vidare så är de fria från giftiga lim och skummedel som är farliga för människa och miljö, men de är också betydligt mer hållbara än majoriteten av andra yogamattor som är tillverkade av naturligt gummi. Hitta din favorit här hos oss!


Manduka - Yogamattor

Manduka är en riktig veteran på marknaden för yogamattor, och en klassisk favorit i många yogisars samling. Företaget har från första stund legat i framkant vad det gäller kvalité, hållbarhet och design på sina mattor.

Före detta arkitekten Peter Sterios upptäckte år 1997 en enkel svart matta med elegant design, vars kombination av bra grepp och stöd fullständigt revolutionerade hans yogaupplevelse. Han ville hedra sina yogamästare, och valde att göra så genom att dela denna upptäckt med världen. De inspiratörer som genom hans väg till att bli en yogi väckt hans kärlek och passion för läran blev också hans första kunder. De spred i sin tur mattorna vidare till sina elever – och så var företaget fött. Namnet Manduka valde han för att hedra sin lärare och mentor, och representerar lika delar lekfullhet och allvar. 

Än idag är Mandukas yogamattor och accessoarer enligt många oslagbara favoriter på marknaden. De tillverkas med enkla, hållbara, naturliga och – i största möjliga utsträckning – förnyelsebara material, och stor omsorg läggs i detaljerna. Företaget är byggt av och för yogalärare och deras studenter, och utvecklas ständigt med nya produkter.  

Manduka - Olika Modeller 

Manduka har ett stort utbud av yogamattor, som huvudsakligen delas in i två kategorier – deras PRO-serie är den klassiska favoriten på marknaden. Mattorna har livstidsgaranti och är byggda för att optimera  all form av rörelse, också mellan övningarna. eKO-serien är däremot mattor skapade av naturligt gummi och designade för att ge perfekt våtgrepp. Vidare så är de fria från giftiga lim och skummedel som är farliga för människa och miljö, men de är också betydligt mer hållbara än majoriteten av andra yogamattor som är tillverkade av naturligt gummi.

Båda Mandukas modeller är designade på att vara vatten- och fuktavstötande, vilket innebär att de inte absorberar svett och annan fukt. Om du tenderar att svettas när du använder mattan så rekommenderas att du placerar ut en yogahandduk ovanpå mattan för att hålla den torr.

Som med alla mattor ska mattan "yogas in" för att få den perfekt för dig. Liksom med majoriteten av nya yogamattor finns det en invänjningsperiod under vilken mattan kan tyckas vara hal och svårhanterlig – men detta går över med tiden, och du kommer snart att uppleva att mattan blir perfekt anpassad för just dig.

Svårt att välja yogamatta? Se vår guide till rätt yogamatta här: GUIDE