Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Edblad


Edblad - Smycken och Heminredning

Edblad är ett svenskt varumärke som grundades år 2006 av Hans & Catherine Edblad, som efter många års arbete på olika håll bestämde sig för att gemensamt starta eget. Parets ateljé är belägen i Stockholms skärgård, och det är också här deras tankar blir till skisser på de produkter som sedan produceras i Sverige, Europa och Asien. Inspirerade av hemmet med havsutsikt, resor och interaktion med människor så har de tagit fram kläder, smycken och heminredning för den medvetna kunden. 

Sedan starten har företaget växt enormt mycket: idag finns huvudkontoret i Norrtälje, och Edblad har både egna butiker runtom i Sverige och återförsäljare i hela världen. Både företaget och personerna bakom har vi flera tillfällen hyllats; både år 2013 och 2014 utsågs Edblad till Årets Gasellföretag av tidningen Dagens Industri, Veckans Affärer har gett dem utmärkelsen som Årets Superföretag, och Catherine Edblad har vid ett tillfälle utsetts till Entrepreneur of The Year av det världsomspännande konsultföretaget Ernst & Young. 

Edblads produkter har en tidlös design, och materialvalen varierar från silver, rostfritt stål och halvädelstenar till porslin, bambu och betong. Smyckena är lättburna, och inredningen är klassisk på ett sätt som fungerar i de flesta hem – också i de som har fokus på zen och mindfulness.

Edblad och Världen 

Paret Edblad och deras produktionsteam designar också smycken till förmån för olika organisationer. Vilka varierar, men i fokus står alltid miljö och utsatta barn. De driver diverse så kallade 'Helping Hand'-projekt varje år, där en del av intäkterna går till att hjälpa organisationerna. År 2016 har två huvudsakliga ämnen stått i fokus: Östersjön – där pengarna via WWF Sverige gått till att skydda Östersjöns unika växt- och djurliv, stoppa övergödning och minska farliga utsläpp – och Maskrosbarn, en organisation som arbetar hårt för att ge de missgynnade barnen i Sverige en framtid fri från deras sociala arv.