Komplettera din Yoga med rätt tillbehör!

Vad behöver du? Det finns en hel del yogatillbehör som hjälper till att både förbättra och förenkla din yoga. 
Här kommer en guide till hur du kompletterar din Yoga med de bästa tillbehören.

Det fantastiska med Yoga är att du egentligen inte behöver en massa dyra tillbehör. Allt du behöver är en matta och bekväma kläder. Men yoga (som så mycket annat) blir roligare med användbara tillbehör (eller yogaprops) som hjälper dig att komma djupare in i olika asanas/yogapositioner. Med rätt tillbehör blir din yoga både skönare, mjukare och mer utmanande. Dessutom minskar skaderisken. Yogia har bland annat flera olika välbeprövade yogatillbehör i olika former, färger och material. 


Yogaklossar - Yogablock
Yogaklossar eller yogablock är ett mycket bra redskap till exempel när golvet känns för långt borta. Yogablock är fördelaktigt att bland annat använda vid Yinyogan där du ibland stannar ca. 5 minuter i varje position och det är extra viktigt med bra stöd. Det finns en hel del olika sorters klossar och blocks att välja mellan. Du kan välja yogaklossar som är lite tyngre och stadigare men det finns även klossar som är lite tjockare och lättare. Yogia säljer yogablicks som tillverkas av kork och återvunnet EVA skum. Välj den kloss som passar bäst till din yogaträning. 

Yogaband - Yogastrap
Ett tillbehör som du kan använda ofta i din yogaträning är yogaband. Det kan användas som förlängda armar. Framför allt i positioner när du sitter rakt upp och böjer dig över benen för att nå tårna. Istället för att behöva böja på ryggen placerar du yogabandet runt fötterna och drar dig framåt. En annan position där yogabandet underlättar är när du ska koppla händerna bakom ryggen men är för tight för att nå runt. Yogia säljer olika typer, färger och längder av Yogaband främst från Manduka.

Yogabolster
Att stötta upp med ett bolster i utmanande positioner är inte bara skönt utan även väldigt viktigt för att minska skaderisken. Framför allt under Yin-yoga och Restoraktive yoga, där du håller positioner i flera minuter är ett bolster ovärderligt. Du kan lägga bolstern bakom ryggen vid bakåtböjningar, under benen i savsana och en liggande svan. Vid en framåtfällning kan du till och med placera bolstern på högkant för att vila pannan. Ett bolster har många olika användningsområden och möjligheterna är oändliga. 

Meditationskudde
När du ska sitta en längre stund i till exempel meditation är det otroligt bra och skönt med en meditationskudde. Genom att sitta längst fram på kudden får du en upprätt rygg och bättre syretillförsel. Knäna kommer längre ner och ljumskarna kan öppna upp lättare. Yogia säljer olika typer av meditationskuddar som är perfekta att sitta på när du ska göra dina andningsövningar och behöver en rak och upprätt hållning. 


Yogaolja
En yogaolja är en aromatisk olja som bidrar till välbehag på olika sätt. Det finns oljor som lyfter upp och gör dig piggare, medans andra oljor gör dig lugn och ibland kan du behöva en olja som är balanserande. Oljorna finns som kroppsolja eller mer koncentrerad olja att applicera när du känner behov. Andas in oljan i ca. 3 djupa andetag, applicera den på handlederna och skapa en friktion för att få upp en värmande effekt. För sedan handlederna till panna och tinningar för full effekt.

Yogaväska - Yogamattväska

Det kan vara väldigt bekvämt med en väska till din yogamatta. Det finns en del saker att fundera över innan du köper din yogaväska. Vill du skydda din yogamatta mot regn och rusk? Ska väskan vara lätt att bära? Vill du kunna packa andra saker i väskan som till exempel filtar och block? Eller vill du kanske helt enkelt bara ha en bärrem till din yogamatta? På Yogia hittar du en hel del mattväskor och remmar i olika utförande. Det finns även snygga tygväskor i olika mönster, perfekt som bärhjälp till yogakläderna. 


Välj dina yogatillbehör med omsorg och slit dem med hälsan

Yogakloss -Yogaband - Yogabolster - Meditationskudde - Yogaolja - Yogaväska